Inschrijven via Studielink

Inschrijven voor een bacheloropleiding of masteropleiding gaat via Studielink. Je hebt hiervoor een DigiD nodig.

PLEASE NOTE: this information is only mandatory for applicants whose prior education was completed at a Dutch educational institution. All information below is therefore in Dutch.

Inschrijven voor een bacheloropleiding of masteropleiding gaat via Studielink met een DigiD.

Toelichting inschrijven Studielink

• Inschrijfdeadlines checken
    Schrijf je je in voor een bachelor? Doe dit dan uiterlijk 1 mei via Studielink. Na 1 mei is inschrijven niet meer mogelijk (alleen in enkele uitzonderingssituaties).
    LET OP: een aantal studies heeft vroegere inschrijfdata, dat zijn: AUC, Biomedische wetenschappen, Geneeskunde, Kunstmatige intelligentie, PPLE, Psychobiologie, Psychologie, Tandheelkunde. Bekijk de inschrijfdata van de selectieve bachelors.

• Schrijf je je in voor een master? Check dan je opleiding voor de inschrijfdeadlines.

• DigiD aanvragen
    Het is aan te raden je DigiD ten minste drie weken voor de inschrijfdeadline van je opleiding aan te vragen en te activeren.
  • Inloggen Studielink
    Ga naar Studielink en log in met je DigiD.
  • Persoonlijke gegevens invoeren/checken
    Let goed op en check je gegevens.
  • Controle gegevens door Studielink
    Studielink controleert de door jou ingevulde persoons- en vooropleidingsgegevens en stuurt ze naar de UvA. Als je gegevens niet (allemaal) automatisch geverifieerd kunnen worden, vraagt Studielink je om bepaalde documenten op te sturen naar de UvA-Studentenadministratie. Vermeld bij correspondentie je studentnummer. Als je die nog niet hebt ontvangen, vermeld dan je volledige naam en geboortedatum op de documenten. Ook de UvA stuurt je mails over de status van je inschrijving zolang je inschrijving nog niet definitief is.
  • Nieuwe inschrijving toevoegen
    Klik op 'Nieuwe inschrijving toevoegen'. Kies in het dropdownmenu voor de juiste opleiding. Wil je je voor meerdere studies inschrijven, dan moet je voor elke opleiding apart de inschrijfprocedure bij Studielink doorlopen.
  • E-mailadres in Studielink
    De UvA stuurt berichten over je inschrijving naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Zorg daarom altijd voor een actueel e-mailadres in Studielink.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

22 september 2017